Меню

Нови четири медала за олимпийския ни отбор по информатика

Два златни, един сребърен и един бронзов медал спечели българският отбор на Централноевропейската олимпиада по информатика, съобщават от Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН).

Нашият отбор завоюва убедителното първо място по точки и по медали.

Олимпиадата се състоя в Пятра Нямц, Румъния в периода 18 - 23 юли. Енчо Иванов Мишинев от МГ Ямбол взе златен медал и първо място в общото класиране. Христо Веселинов Венев от СМГ също получи златен медал и зае второ място в общото класиране. Александър Кръстев от МГ Варна се завръща със сребърен медал, а Даниел Райков Атанасов от СМГ – с бронзов медал. Ръководители на българския отбор са Емил Келеведжиев и Руско Шиков.

Припомняме че олимпийският ни отбор по информатика спечели четири медала и от провелата се неотдавна Балканската олимпиада по информатика (повече за нея тук).

На Енчо, Христо, Даниел и Александър предстои и Международната олимпиада по информатика от 12 до 19 август в Казан, Русия. Желаем им успех! 


Снимка: СРООПН
Нови четири медала за олимпийския ни отбор по информатика Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-24T00:45:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.