Меню

Медал за България от Международния балетен конкурс в Истанбул

14-годишната Дарина Тонева спечели сребърен медал на V Международен балетен конкурс и фестивал в Истанбул, който се проведе от 8 до 13 юли 2016 година. 

Талантливата българка бе най-младата сред 7-те балерини, преминали през първия тур по DVD записи на свои изпълнения и участва със специално разрешение в конкурса, който е само за над 15-годишни. 

Дарина е ученичка в осми клас в Националното училище за танцово изкуство в София е възпитаник на Милена Симеонова, художествен ръководител на специалността „Класически танц", примабалерина и репетитор на балета на Софийската опера и балет. Занимава се с балет от 6-годишна в школата на Красимира Колдамова, а преди 4 години постъпва в Националното училище за танцово изкуство. 

Престижното второ място за нашето момиче бе отсъдено от жури, в което влизаха някои от звездите на световната балетна сцена - Владимир Малаков (златен медалист от Международния балетен конкурс във Варна, художествен директор на Токийския балет, Държавния балет в Берлин и на Балета в Инстанбул,), Роланд Бокор (директор на Международния балетен конкурс „Рудолф Нуреев"), Мико Нисинен (художествен директор на Бостънския балет), директорът на Унгарската танцова академия, директорът на Турската държавна опера и балет и др. В конкурса взеха участие танцьори от пет континента. Участваха изпълнители от Бразилия, Канада, Казахстан, Киргизстан, Южна Африка, Южна Корея, Япония и др. 

Тази година младата балерина извоюва още едно престижно отличие - втора награда на Международния балетен конкурс в Талин, Естония. 
Медал за България от Международния балетен конкурс в Истанбул Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-24T01:40:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.