Меню

Нови успехи за младите ни математици


С бронзови медали в генералното класиране и две специални награди се завърна българският отбор от Международното състезание на младите математици, което се състоя  в периода 4 -11 юли 2016 в Санкт Петербург, Русия. 

Индивидуална награда получи Мирослав Маринов за най-добро решение (Best Solution) на задача. Награда за първо място участниците ни са получили и в състезанието Quiz, в което участниците решават нови задачи, поставени от журито, които са развитие на предварително поставените теми. Получената награда в този тур показва сериозната и задълбочена предварителна подготовка върху съответната тематика на нашите ученици.

В състезанието взеха участие 12 отбора от Русия, Франция, Германия, Беларус, Румъния, Бразилия и България, съобщават от СМГ София. ITYM е отборно състезание, чиято цел е да стимулира интерес към математиката и нейните приложения и да развива научното мислене, уменията за общуване и работа в екип. За разлика от останалите олимпиади и състезания, задачите за ITYM се публикуват няколко месеца предварително и са с изследователски характер, като някои от тях нямат известно до момента решение. По време на турнира отборите докладват и защитават решенията на своите задачи пред жури и останалите отбори. 

Отборът на България бе представен от:

Участници: Иво Дилов (12 клас, СМГ), Станислав Димитров (12 клас, СМГ), Мирослав Маринов (12 клас, ОМГ – Пловдив), Христо Попов (11 клас, СМГ), Димитър Ружев (11 клас, СМГ) и Иван Стоянов (11 клас, СМГ);
Научен ръководител: доц. д-р Асен Божилов, преподавател във ФМИ към СУ;
Ръководител: Стойчо Стоев, преподавател в СМГ;
Наблюдатели: Антони Стоянов, директор на СМГ и Линка Минчева, преподавател в СМГ.
Учители на учениците от СМГ са Стойчо Стоев и Иван Симеонов.   

Поздравления и още много успехи! 

*Снимка: СМГ
Нови успехи за младите ни математици Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-13T09:59:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.