Меню

Успех на Калоян Тодоров на световните финали по ИТ в САЩ

Калоян Тодоров, който тази година завърши 12-ти клас в ПМГ „Екзарх Антим І“- град Видин, ще представи България на световния шампионат за Майкрософт IT специалисти. Надпреварата ще се проведе от 7 до 10 август 2016 в „Уолт Дисни Уърлд Ризорт“, град Орландо, САЩ. В нея се очаква да премерят сили повече от 400 000 участници от над 130 държави за голямата награда от 7 500 щатски долара. 

За трета поредна година Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира участието на българския национален отбор по ИТ в най-голямото световно състезание за ученици в рамките на своя проект „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ .

Припомняме, че по-рано през годината - на 25 април, Калоян се представи блестящо на провелите се в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ национални финали за световната надпревара. 

Калоян показа най-високи резултати на изпитите за професионална сертификация в областта на информационните технологии и събра максималния брой от 1000 точки само за 20 минути. Това e забележителен успех, който не e достигнат досега y нас. Неговият изключителен резултат е плод и на активната подкрепа на неговите учители по информационни технологии Емил Андреев и инж. Малинка Митова. 

Успех на Калоян на световния шампионат в САЩ!

Снимка: ПМГ „Екзарх Антим І“- град Видин
Успех на Калоян Тодоров на световните финали по ИТ в САЩ Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-04T22:37:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.