Меню

Жеравна се подготвя за Фестивала на фолклорната носия

От 19 до 21 август (петък, събота и неделя) в Жеравна ще се проведе един от най-хубавите български събори – Международният фестивал на фолклорната носия. За девета поредна година събитието ще събере родолюбиви българи в местността Добромерица и ще ги пренесе в атмосфера от годините на Възраждането. 

С цел да се придаде възможно най-пълна автентичност на обстановката и максималното й приближаване до българския бит отпреди 100-150 години, действа строг фестивален правилник. Всички гости на фестивала задължително трябва да са облечени в народни носии.  Забранено е внасянето и ползването на редица предмети от съвременния живот, както и на изделия от пластмаса. Ползването на мобилни телефони е разрешено само на определено за разговори място. През първите два дни категорично е забранено заснемането с камери, фотоапарати, мобилни телефони и др. Право на това имат само акредитирани медии и фотографите на фестивала.

Фестивалът е създаден е през 2008 по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. 

Ето и програмата на фестивала тази година:Снимка: Община Жеравна/фотограф: Николай Димитров
Жеравна се подготвя за Фестивала на фолклорната носия Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-07T01:01:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.