Меню

Пловдив в топ 10 европейски дестинации

Пловдив е един от най-интересните градове за туризъм в Европа според класация на британския всекидневник „Гардиън”. Изданието поставя българския град в топ 10 европейски градове, перфектни за почивка, които непременно трябва да се посетят.

„В топла вечер, сипвайки си младо местно вино в чудесно кафене на открито на древна калдъръмена уличка, близо до Амфитеатъра, чувам само българска реч”, пише авторът на статията Кевин Ръшби. И разказва, че градът е бил на 4000 години, когато римляните са дошли тук и са построили великолепен Амфитеатър на централно място, Акведукт, Одеон и Римски стадион.

Кевин Ръшби посочва още, че къщите на търговците от 19-ти век са превърнати в красиви музеи. Той препоръчва туристите да посетят Етнографския и Историческия музеи, галерии, хотели и ресторанти.

„Но истинската наслада идва от непринудения чар на това място: улично изкуство, любопитни котки, смях и музика от високите прозорци. Изкушението да се разхождате из криволичещите тесни улички е огромно, а близостта на Родопа планина дава възможност за излети и посещения на манастири. Храната е превъзходна, виното –  неустоимо”, пише още в статията на „Гардиън”. 
Пловдив в топ 10 европейски дестинации Прегледан от rodnoto.bg на 2016-09-05T20:33:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.