Меню

Българче спечели Гран При на Международен конкурс за рисунка

Осемгодишният Йордан Гъдулков от Плевен печели Гран При на Международния конкурс за рисунка "Сезоните и традициите в моята страна" в Румъния, съобщават от арт школа "Колорит". 

Неговата живописна творба "Мома с грозде" е обявена за най-артистичната рисунка на международния конкурс, в който са се състезавали близо 2 000 творби на деца и младежи от 30 страни от различни континенти. Журито единодушно е избрало рисунката на плевенското дете като най-добра сред всички представени творби. 


Картината "Мома с грозде" бе поставена на статив в центъра на експозицията и бе обект на голям интерес, посочват от арт школа "Колорит". 


Момата в рисунката на Йордан е облечена в красива плевенска носия с изключително пъстра престилка, с венец от цветя на главата, носейки устремена и щастлива кошница пълна с грозде под лъчите на слънцето и песента на птици. Така една народна плевенска носия оживя в рисунката на едно дете и го накара да почувства непреходната красота , втъкана в шевици и багри. Такава е и идеята на организаторите на конкурса - децата по света да търсят и откриват, ценят и претворяват своето неповторимо културно богатство. 

Поздравления за Йордан и за неговия арт педагог Майя Ананиева и още много успехи! 

Снимки:  Арт школа "Колорит"
Българче спечели Гран При на Международен конкурс за рисунка Прегледан от rodnoto.bg на 2016-09-02T22:39:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.