Меню

Седем медала и първо място за България на олимпиадата по астрономия

Седем медала спечелиха българските състезатели от  XXI Mеждународна олимпиада по астрономия, която се състоя между 5-ти и 13-ти октомври в курорта Пампорово, съобщават от СРООПН.  В нея се включиха 17 страни от Европа и Азия, като в съставите на отборите им влизаха около 80 ученика.

 Българският състезател Бойко Борисов зае абсолютно първо място с категорично предимство сред останалите. „Всеки, който е имал щастието да работи с Бойко знае, че този резултат е напълно очакван за него. Знанията и уменията му далеч надхвърлят това, което може да се очаква от ученик на неговата възраст и със сигурност в бъдеще му предстоят още по-големи и сериозни успехи. Всъщност, страната ни и миналата година имаше ученик, който постигна най-добрия резултат на Международната астрономическа олимпиада!“, каза Никола Каравасилев, ръководител на отбора.

Стандартната квота за всяка държава е пет участника, но тъй като трима от нашите възпитаници са златни и сребърни медалисти от миналогодишното издание на олимпиадата, те имаха правото да се явят извън квотата и така нашата страна бе представена от осем ученика.

Нашите състезатели отново се представиха на изключителна висота, като спечелиха следните седем медала:

Бойко Борисов - 10 клас, СМГ, гр. София – златен медал и абсолютно най-висок резултат измежду всички участници в Олимпиадата;
Стефан Иванов – 10 клас, ПМГ, гр. Бургас – сребърен медал;
Борис Панайотов – 9 клас, СМГ, гр. София – сребърен медал;
Владимира Иринчева – 10 клас, ПЧМГ, гр. София – бронзов медал;
Калина Георгиева, - 9 клас, МГ, гр. Варна, - бронзов медал;
Петър Димитров – 10 клас, НПМГ, гр. София – бронзов медал;
Георги Александров – 10 клас, СМГ, гр. София – бронзов медал.

Поздравления и още много успехи! 

Снимка: СРООПН
Седем медала и първо място за България на олимпиадата по астрономия Прегледан от rodnoto.bg на 2016-10-14T00:35:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.