Меню

България пее, запей и ти

Снимка: "България пее"
„Който пее, зло не мисли“, гласи една популярна българска поговорка. Ако обичате да пеете, независимо дали имат опит или талант, на колко години сте и с какво се занимавате, то може да се включите в музикалната лаборатория „България пее“ на 26 март в София. Уникалната по рода си инициатива е на големия наш диригент Йордан Камджалов, който иска да сплоти българите със силата на песента.  Камджалов е дирижирал оркестри на едни от най-големите музикални сцени в света, а през 2014 НАСА кръсти планета на него. 


 Снимка: Добрин Кашавелов

Да дойде и да пее заедно със световно признатия български диригент може абсолютно всеки, без предварително прослушване и без предварителна подготовка. Условието е да се запише на имейл mlzavsichki@gmail.com в срок до 23 март. 

Събитието започва в 17 часа в салон Matti Di. Миналата година събитието се състоя в Софийската математическа гимназия, а амбициите на Камджилов са един ден да достигне и до зала „Армеец“. 

„Не всеки може да пее, но душата на човек диша чрез музиката. Всеки заслужава да диша“, казва Камджалов в интервю за БНТ. И продължава: „Българските гласове са в Космоса и на най-големите световни сцени. Това е една свръхмощна сила, която се е въплътила в изкуство и в песен и която е помагала на българския народ да оцелява от хилядолетия. Това е една сила, която не можем да си позволим да не ползваме. България е пяла, България е успявала и България ще продължава да успява с помощта на песента“. 

Това не е единственият интересен музикален проект на Камджалов в България. Преди 6 години той стартира фондация „Йордан Камджалов“, която подпомага млади български творци.  

На 6 април в зала „България“ ще се състои премиерата на водения от него нов концептуален културен проект Genesis Оrchestra. Той ще събере на едно място избрани български музиканти от страната и от над 10 точки по света. 


България пее, запей и ти Прегледан от rodnoto.bg на 2016-03-17T23:34:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.