Меню

Замъкът в Равадиново - атракция №1 в света

Замъкът „Влюбен във вятъра“ или по-известен като Замъка в Равадиново бе обявен за туристическа атракция номер едно в света в световен конкурс. Той спечели златен и сребърен приз в категорията „Отдих, пътувания и туризъм“ на конкурса „A' Design Award“ 2016.  След българския представител се наредиха традиционните призьори в световните дизайнерски конкурси – американци, японци и индийци. Разкошната и пищна архитектура на  Саудистка Арабия също остава след нас. Зоната за отдих към новия „Спортен град“,  вдигнат от  краля на Саудистка Арабия – Абдула, взе бронз.    


Замъкът в Равадиново  се намира на около 2 километра от Созопол. Строителството му започва през 1996 по инициатива на бизнесмена Георги Тумпалов. Замъкът е изграден от 20 000 тона камък - мраморен варовик, изваден от недрата на Странджа планина близо до границата с Турция. Счита се, че сградите изградени от такъв варовик, са вечни. Според Геологическия институт на БАН тези камъни са на възраст около 227 до 247 милиона години. Те съдържат следи от микродиаманти и по тази причина замъкът си променя цвета – сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе. 


Към Замъка има и приказна градина, в която растат над 3 000 вида цветя и растения. В нея има статуи, дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и други. В замъка има и езеро, в което плуват лебеди. Дворецът разполага също с винарна и художествена галерия.  





Замъкът е отворен за посещения, като входът е 10 лв. Предлагат се и различни атракции, сред които търсене на скрито съкровище, конна езда, риболов, художествена фотосесия и др.



Замъкът в Равадиново - атракция №1 в света Прегледан от rodnoto.bg на 2016-04-19T20:19:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.