Меню

Български отбор стана трети в света с идея за социална иновация

Българските учениците Димитър Джангозов и Теодор Жеков от ПМГ Димитровград и Стоян Гечков от НТГ Пловдив спечелиха трето място  в шестото издание на международното състезание „Социални иновации” (Social Innovation Relay). Момчетата участваха с идея за мобилно приложение в помощ на хората със затруднения в слуха, което разпознава популярни звуци като позвъняване, аларми, звук от печка и т.н. Това става чрез задействане на светлинни сигнали и вибрация, които уведомяват човека. Приложението им се нарича Hear the world (Чуй света).

Джуниър Ачийвмънт България и NN България наградиха трите момчета и другите финалисти в предварителната надпревара на местно ниво на специална церемония в новия клон на NN България в търговски център The Mall – София.


„Социални иновации” е световно състезание, в което ученически отбори от 10 страни разработват проекти, които могат да окажат положително влияние върху обществото. Учениците, инициирали Hear the world, достигнаха до победа, след като преодоляха конкуренция от общо 314 отбора и над 1000 ученици, включили се в националните кръгове на конкурса. 

„Социални иновации“ ни научи, че екипната работа е най-важна, защото разпределението на задачите ни помогна да се справяме със сроковете и с големите обеми информация, които трябваше да проучим и подготвим. Радваме се, че нашият проект, както и проектите на останалите участници в състезанието, могат да допринесат за реално подобрение на живота на хората“ – споделя Димитър Джангозов. 

Повече за идеята на трите момчета може да видите във видеото:

Български отбор стана трети в света с идея за социална иновация Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-20T00:39:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.